Merdenea LUCA®
Bogate nadzienie ze słonawego sera w delikatnym, fachowo wyrobionym cieście francuskim, które nie kruszy się, gdy wgryzasz się w nie z apetytem.
7 90 zł
Waga
135 gr
Składniki
Ciasto francuskie (PSZENICA, margaryna (rafinowane oleje roślinne: palmowy, słonecznikowy; emulgator: lecytyna słonecznikowa, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; konserwanty: kwas sorbowy, sorbinian potasu, przeciwutleniacz: ekstrakt bogaty w tokoferol, palmitynian askorbylu; aromat, barwnik: karoteny), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym [palma]; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy); nadzienie (MLEKO, wyselekcjonowane kultury bakterii mlekowych, olej palmowy, MLEKO w proszku, skrobia modyfikowana, podpuszczka mikrobiologiczna, kultura starterowa, JAJA, konserwant: benzoesan sodu).
Informacja o wartości odżywczej (100 g)
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA KJ 1317,7
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA Kcal 311,6
TŁUSZCZE 17,3
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 9,3
WĘGLOWODANY 59,1
W TYM CUKRY 5,7
BIAŁKO 7,1
SÓL 1,7